IMF minder somber over de wereldeconomie

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 om 15:41

IMF minder somber over de wereldeconomie

De vooruitzichten voor de wereldeconomie zijn ‘minder somber’ dan aanvankelijk in juni werd gedacht. Dat heeft directeur Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag gezegd.

‘We schatten nu dat de ontwikkelingen in het tweede en derde kwartaal iets beter waren dan verwacht, waardoor een kleine opwaartse bijstelling van onze mondiale prognose voor 2020 mogelijk was’, aldus Georgieva.

Volgens het IMF is er nog een lange weg te gaan om uit het dal van de coronacrisis te klimmen. Het economische herstel zal in belangrijke mate afhangen van de snelheid waarmee vaccins tegen het coronavirus beschikbaar komen, zo liet Georgieva weten tijdens een videoconferentie.

Ze benadrukte dat overheden niet te snel afscheid mogen nemen van hun steunprogramma’s, omdat het wegvallen van overheidssteun zal leiden tot enorme bedrijfssluitingen, wat het vertrouwen in een spoedig herstel zal ondermijnen. Het IMF gaat nog wel steeds uit van ‘een gedeeltelijk en ongelijkmatig herstel’ van de wereldeconomie in 2021. Volgende week komt het IMF met concrete groeicijfers.

(bron FD.nl)


«   »