Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Winstnemingen op de Beurzen vandaag

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 10:55

Europese beurzen in de min

Na een uur handel staan de meeste beurzen in Europa in het rood. De Duitse Dax verliest 0,4%, de Franse Cac moet het met 0,3% minder doen. De AEX in Amsterdam verliest ondertussen 0,6% op 568,14 punten.

Na twee dagen van koersstijgingen lijken beleggers een stapje terug te doen. Een uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is er nog steeds niet. Joe Biden staat op een voorsprong maar het lijkt er niet op dat Trump de sleutels van het Witte Huis zomaar zal inleveren. De machtsoverdracht gaat wellicht voor veel onrust zorgen.

Ook lijkt het erop dat beleggers hun winst nemen na dagen van stijgingen.

In de AEX wint staalconcern ArcelorMittal, wat donderdag met cijfers kwam die toen lauw werden ontvangen, de koers daalde met bijna 2%. Galapagos kwam donderdagavond met cijfers en die worden slecht ontvangen. De koers daalt bijna 5%.

 

De AEX blijft rondom de pivot bewegen en wacht waarschijnlijk voor richting op de VS. Wanneer komt er nou eindelijk eens duidelijkheid over de verkiezingen? 

China test binnen drie dagen meer dan 11 miljoen mensen op Corona, maar de grootste economie ter wereld met de meeste en beste technologiebedrijven doet er dagen over om de stemmen te tellen. Verbazingwekkend als je het mij vraagt.