Nu al een week lang minder besmettingen...

Gepubliceerd op 7 november 2020 om 15:02

6689 vastgestelde besmettingen, 578 minder dan vrijdag

Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur 6689 coronabesmettingen vastgesteld, 578 minder dan een dag eerder. Het aantal besmettingen daalt al de hele week, al was vrijdag een lichte stijging in het aantal besmettingen te zien.

Het afgelopen etmaal zijn 73 coronapatiënten aan de gevolgen van het virus overleden. Op vrijdag werden nog 118 doden gemeld, en ook het gemiddelde van afgelopen week ligt hoger dan het aantal gemelde doden van zaterdag. Het dodental ligt nu op 7960.

De RIVM-cijfers hebben betrekking op meldingen, dus geven niet het daadwerkelijke aantal gevallen weer. Zo schat het CBS het sterftecijfer hoger in. Die baseert zich ook op tellingen van artsen die bij sterfgevallen corona hebben vastgesteld of het vermoeden daarvan hebben. Van maart tot en met juni lag de schatting van het CBS ruim 1,6 keer hoger dan de RIVM-cijfers.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er nu 2384 mensen met corona in het ziekenhuis, 61 minder dan donderdag. Daarvan liggen 602 patiënten op de intensive care-afdelingen. Dat is er 1 minder dan een dag eerder.


«   »