Nasdaq beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 5 maart 2020 om 17:08

Nasdaq beurspraatje van de dag

De Nasdaq future staat op dit moment op een stand van 8690 en dat is zo'n 200 punten lager dan de slotstand van gisteren. De Nasdaq stuitert op en neer in de range 8500/8900...

Het zijn zeer moeilijke handelsdagen, maandag knalde we omhoog, dinsdag omlaag, woensdag weer omhoog en vandaag lijken we weer te gaan zakken en dat alles met bewegingen van honderden punten Intraday.

Dit is nou het gevolg van de stimuleringsprogramma's van de centrale banken. Doordat er steeds geld word bijgedrukt wat vervolgens in het financiële systeem word gepompt en er vervolgens weer word uitgetrokken. Maar ja, ik denk dit het nieuwe 'gewoon' word, hele felle koersbewegingen omhoog en omlaag de komende jaren, banken blijven stimuleren dus er komt voorlopig alleen maar geld bij. Voor daghandelaren is dit ideaal, je kunt in een uurtje handelen toch behoorlijk wat geld bijverdienen. Helaas is dit geen markt voor swingtrades, je moet er nu echt bovenop blijven zitten.

De daggrafiek van de Nasdaq laat het gestuiter van de afgelopen dagen goed zien. Gisteren hebben we de weerstand rond 9000 opgezocht en nu zakt de koers weer terug naar 8700. Blijven we hier vandaag boven dan verwacht ik dat we verder gaan herstellen tot boven de 9000 punten, een neerwaartse doorbraak door de 8700 betekent een shortsignaal naar 8500.


«   »