Nasdaq beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 14:39

Nasdaq weekgrafiek:

De Nasdaq future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 8823 en dat is zo'n 600 punten hoger dan de slotstand van vorige week vrijdag, in tegenstelling tot de Europese indices hebben de Amerikaanse beurzen en dan met name de Nasdaq wel een overtuigende stijging laten zien....

Zelf denk ik dat dit te maken heeft met het heldere en zeer sterke beleid omtrent de coronacris. Zowel de FED als de Amerikaanse overheid hebben gigantische steunpakketten gepresenteerd, waarmee er een flinke bodem onder de koersen is gelegd en nu ook het aantal nieuwe besmettingen en de stijging van het aantal overledenen daar beginnen af te nemen gaan Amerikaanse handelaren er blijkbaar vanuit dat de recessie maar van korte duur zal zijn. Of ze gelijk hebben, of op de muziek vooruit lopen? Dat zal de komende weken/maanden wel duidelijk gaan worden.

De week candle is wederom een groene en is door zowel de middenlijn van de boilinger bands als het 61,8% fibo gebroken. Met name de laatste is erg belangrijk. Het 61,8% fibo is namelijk de sterkste fibo en daarmee de zwaarste weerstand om uit te nemen. Doordat dit afgelopen week met zo'n enorme kracht ging, verwacht ik ook voor de komende week een verdere stijging en dat de 9000 zal worden gepasseerd, de koers noteert weer boven alle ema's en daarmee hebben we hier te maken met een duidelijke uptrend. Word de 9000 en daarmee het 76,4% fibo daadwerkelijk uitgenomen ligt de volgende weerstand van betekenis pas weer bij de top uit Februari rond 9750.

Daalt de Nasdaq komende toch en zakt de koers onder het 61,8% fibo, dan hebben de kopende partijen zich behoorlijk vergist en staat er een lagere top onder die van Februari en komt er een correctie, maar cvooralsnog ziet de weekgrafiek er erg sterk uit.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »