Nasdaq beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 1 juni 2020 om 15:23

Nasdaq maandgrafiek:

Goedemiddag, de Nasdaq future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 9495 en dat is zo'n 650 punten hoger als de slotstand van 30 April. De Nasdaq blijft ondanks alle economische schade die is ontstaan door de coronacrisis het goed doen en staat slechts zo'n 200/250 punten verwijderd van zijn all time high uit Februari van dit jaar....

De stijging van de Nasdaq heeft met name plaats gevonden aan het begin van de maand Mei. De laatste weken consoilideert de index tussen 9300/9600. Andere Amerikaanse indices zoals de S&P500 en de Dow doen het de laatste weken een stuk beter, dit laat zien dat het vertrouwen onder beleggers de laatste weken aan het toenemen is en dat nu ook andere sectoren zoals banken en vastgoed ook weer mee gaan doen.

Daarnaast is de Nasdaq bij de bovenste lijn van het stijgend kanaal aangekomen die al een aantal keer weerstand heeft geboden en een daling heeft veroorzaakt. Ik vraag me dan ook af of de kopende partijen de index verder omhoog gaan drukken naar de top uit Februari, of dat er een aanloopje voor nodig is in de vorm van een correctie?

De eerste echte steun ligt een behoorlijk stuk onder de huidige koers, namelijk rond 9000/9050 bij het 76,4% fibo van de beweging 6645/9755. Daaronder pas weer rond 8600/8500 waar de ema10 en het 61,8% fibo zich bevinden. 

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl

 


«   »