Nasdaq beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 24 augustus 2020 om 15:47

Nasdaq weekgrafiek:

De Nasdaq future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 11567 en dat is maar liefst ruim 400 punten hoger als de slotstand van vorige week. De Nasdaq is zonder enige twijfel de sterkst stijgende index van dit jaar,  waar zal dit stoppen...?

Tja, dat is de grote vraag... Wanneer zal deze ongelofelijke opmars stoppen en misschien nog wel belangrijker, wat gaat er gebeuren als er een einde komt aan deze rally? Blijven we dan zijwaarts bewegen, of krijgen we een correctie die zijn weerga niet kent. Dalingen gaan altijd sneller en zijn veel feller dan stijgingen en als we kijken hoe snel de Nasdaq de afgelopen maanden is gestegen dan kan het bijna niet anders dan dat het een behoorlijk bloedbad zal gaan worden als het zover is.

Echter lijkt er van een daling voorlopig nog geen sprake, de index stijgt via een zeer steile bodemlijn netjes binnen de banden boven alle ema's die op hun beurt met de koers mee omhoog bewegen. De enige indicator die zegt dat het te gek word is de RSI, deze noteert nu boven de 70 en daarmee in 'overbougt' gebied, maar dat alleen is zeker nog geen reden tot paniek. Pas als de koers door de stijgende bodemlijn zakt is er spake van een trendbreuk en kunnen we een correctie verwachten.

Het eerste targets waar we ons op kunnen richten is het 161,8% fibo van de beweging 6645/9755 rond 11650/11700 en daar boven naar mijn nieuwe middellange termijn target van 12000 punten. Mijn verwachting is dat we dit target al binnen een paar weken zullen bereiken.

Nasdaq daggrafiek:

De dag candle van afgelopen vrijdag is een hammer die op de bovenste lijn van het stijgend kanaal is gesloten en de huidige candle noteert er inmiddels al een stuk boven. Daarmee heeft de Nasdaq het 161,8% fibo van de beweging 6645/9755 op 11680 gehaald. lukt het men de index er ook boven te houden kunnen we verder omhoog naar het 161,8% fibo van de beweging 10315/11285 rond 11900 en daar boven naar ons middellange termijn target van 12000. Zakt de index terug binnen het kanaal, dan was de uitbraak een valse en verwacht ik een correctie naar de onderste lijn. Ik hou hiervoor de zone 11550/11500 aan als kantelpunt.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »