Nasdaq beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 15:10

Nasdaq daggrafiek:

De Nasdaq future staat op dit moment op een stand van 12385 en dat is zo'n 35 punten hoger als de slotstand van gisteren. De Nasdaq is gisteren na de test van de 12200 verder de zone ingelopen en heeft inmiddels de 12400 alweer bereikt...

Aan het begin van handelssessie gisteren leek het er even op dat de Nasdaq wederom een top zou plaatsen in de zone 12200/12450, de index zakte even terug naar ongeveer 12100/12090. Maar is vanaf dat punt in een rechte lijn doorgelopen naar de slotstand op 12350. Aanvankelijk begreep ik daling niet zo, maar later kwam ik er achter dat rond de laagste koers de slotstand van afgelopen woensdag lag. Het was dus eigenlijk een daling om het gap te sluiten, omdat veel handelaren de dagen donderdag en vrijdag niet hebben gewerkt, het resultaat op de daggrafiek is een grote 'hammer' als dag candle.

Deze hammer laat zien dat een deel van de handelaren een doorbraak beoogd en wellicht dat deze vandaag al kan plaatsvinden aangezien de future de 12400 al even heeft getest en het dus nog maar een klein stukje is naar 12450. Toch zal de Nasdaq daar niet zomaar doorheen breken is mijn verwachting, er is al twee keer een top geplaatst rond dat niveau en ik denk dat verkopers daar ook hun slag willen slaan.

Maar als de Nasdaq er doorheen breekt, dan krijgen de index op dagbasis weer een longsignaal en gaan we naar het target wat ik afgelopen zondag in de weekend update heb omschreven. Tussenliggend target is het 123,6% fibo welke ligt rond 12900. Krijgen we vandaag toch weer een top rond 12400/12450 en zakt de index uit de weerstandszone, dan blijven we in de brede week range bewegen.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »