Nasdaq beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 21 januari 2021 om 15:35

Nasdaq daggrafiek:

De Nasdaq future staat op dit moment op een stand van 13360 en dat is zo'n 40 punten hoger als de slotstand van gisteren. De Nasdaq is gisteren verder gestegen en heeft daarbij ons tussenliggende target 13250/13300 gehaald...

Het ging gisteren kneiter hard in de VS, men heeft er weer zin in nu er bekent is dat Biden de geldkraan nog een stukje verder zal open draaien. De Nasdaq wist daarbij zo'n 275 punten te stijgen en daarmee is de index meteen aangekomen bij de bovenste lijn van het stijgend kanaal. De candle is weer ouderwets boven de bovenste band gesloten en als we naar de huidige dag candle kijken dan hebben de algo's daar de afgelopen uren nog een stukje bovenop gedaan waardoor nu de volledige candle boven de bollinger bands staat.

Dit is niet gezond en ik ben ervan overtuigd dat dit vroeg, of laat een keer heel erg fout gaat. Ik schrijf het wel vaker, maar bij hogere toppen horen hogere bodems en parabolische stijgingen zoals we die de afgelopen maanden zien op verschillende indices en andere onderliggende waardes zijn niet gezond. Daarbij gaan dalingen altijd sneller en feller dan de stijgingen, dus er staat ons nog wat te wachten. Wanneer dit gaat gebeuren? Dat weet niemand, dat hangt af van onze beleidsmakers en aangezien die zelf de regels kunnen bepalen of veranderen, kan het nog best een tijdje zo blijven.

Terug naar de grafiek doordat de huidige dag candle volledig boven de bovenste band staat, zullen we vandaag rekening moeten houden met een daling, of op zijn minst een consolidatie om de koers te laten terugkeren binnen de banden.

Mocht de Nasdaq stand houden boven 13300  en verder oplopen, dan verwacht ik dat we meteen naar het koersdoel van de Wvormige bodem uit de weekgrafiek gaan.

Het eerste steunniveau ligt bij de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal zo rond (13320/13300) waar tevens de slotstand van gisteren ligt. Zakken we daar doorheen dan was de uitbraak van het kanaal een valse en komt er een shortsignaal naar de onderste lijn welke we vinden zo rond 12850/12800. Er zijn uiteraard nog een aantal tussenliggende targets en die behandel ik op de lagere timeframes hieronder.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »