AEX dag analyse

Gepubliceerd op 30 september 2022 om 09:55

AEX daggrafiek

Goedemorgen de AEX future staat op dit moment op een stand van 633 en dat is gelijk aan de slotstand van gisteren...

De dag candle van gisteren is een Bearisch Engulfing die is geplaatst tegen de dalende toppenlijn en dat betekent dat er een potentiele lagere top is geplaatst.

Echter, is het de kopende partijen weer gelukt om de future boven 635 te houden en daarmee blijft er vooralsnog sprake van een consolidatiefase binnen de dalende trend.

Zakt de index vandaag verder en de huidige dag candle sluit vanavond onder de steunzone 632/628, dan word de top bevestigd en gaan we naar het koersdoel van het omgekeerd HS-patroon in de zone 610/600.

Zou de index vandaag een opwaartse draai maken en de dag candle sluit vanavond boven 646.00, dan word de Bearisch Engulfing geneutraliseerd en staat er een potentiele bodem. Bij dit scenario zullen we de dag candle van maandag moeten afwachten, of de bodem bevestigd word met een doorbraak van de zone 650/655.

Zolang de AEX tussen de weerstand op 645 en de steun op 635 blijft bewegen is er sprake van een  consolidatiefase binnen de dalende trend, oftewel een correctie in tijd...