AEX dag analyse

Gepubliceerd op 21 oktober 2022 om 09:57

AEX daggrafiek

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 644 en dat is zo'n 8 punten lager dan de slotstand van gisteren....

De dag candle van gisteren is een Inverted Hammer waarvan de steel precies de dalende toppenlijn heeft getest als weerstand. Het feit dat de koers na het bereiken van de toppenlijn weer is teruggezakt naar de middellijn van de Bands is een teken van twijfel en dus ook van zwakte...

Nu de bovenste lijn van het dalende trendkanaal is gehaald gaan we kijken wat men verder van plan is. Krijgen we net als de afgelopen tijd nu weer daling naar de onderste lijn, of gaat men een poging doen om uit het kanaal te breken..?

Verder is er technisch gezien weinig veranderd op de daggrafiek, de koers beweegt nog steeds binnen de zijwaartse range 640/650 en we dus moeten wachten op een uitbraak op dagbasis voor er meer duidelijkheid komt.

Sluit er een dag candle boven de dalende toppenlijn (651.00), dan zou er een trendbreuk plaatsvinden en komt er een sterkere Rebound richting de weerstand op 660/662.

Sluit er een dag candle onder de middellijn van de Bands (640.00), dan word de Inverted Hammer een top en komt er een shortsignaal naar de zone 632/628 met een mogelijke uitschieter naar de Low in de zone 626/625.

Zakken we door 625, dan word het shortsignaal sterker en gaan we naar verder omlaag naar de onderste lijn van het kanaal in de zone 610/600.