AEX Beurspraatje van de maand

Gepubliceerd op 1 december 2019 om 11:34

AEX maandgrafiek:

De laatste maand van het jaar 2019 gaat aanstaande zondag van start en daarmee is novcember ten einde. Tijd om de maandgrafiek erbij te pakken. De AEX heeft afgelopen vrijdag de maand afgesloten op een stand van 596,95 en dat is zo'n 20 punten hoger ten opzichte van de laatste dag van Oktober en een puntje lager dan het slot van donderdag...

De candle van afgelopen maand is een bullisch engulfing, het lichaam van de candle overruled zijn voorganger. De Oktober candle. Omdat de AEX in onontgonnen gebied is aangekomen gebruik ik de fibonnaci omgekeerd om zo mijn long targets te bepalen. Als bodem heb ik 490 genomen hier heeft de koers de ema50 terug getest en op dit punt heeft meerdere malen steun gelegen op de lagere time frames. Als top heb ik de oude weerstand rond 574 genomen. Hier heeft ook meerdere malen weerstand gelegen en werd na de uitbraak een belangrijk steunniveau. 

Als ik vervolgens de fibo er overheen leg, zien we dat het eerste weerstandsniveau het 161,8% ligt op 626.Hier ligt tevens de bovenste lijn van het stijgend kanaal waar de AEX zich in beweegt. Dat is mijn midden-lange termijn target. Mochten we geen rare dingen meemaken denk hierbij aan de handelsoorlog o.i.d. verwacht ik dat we eind dit jaar begin volgend jaar de 625 op de borden gaan zien.

Een andere patroon wat afgelopen maand veilig is gesteld is het grote omgekeerd HS-patroon (zie zwarte pijlen). De neklijn van dit patroon ligt op ongeveer 575 en het koersdoel ligt op 660. Dit patroon is geldig zolang de AEX op maand basis boven de neklijn op 575 sluit. Dit is mijn lange-termijn koersdoel zolang de AEX maandelijks boven de 575 sluit. 

Wil jij elke dag long & short signalen ontvangen op de AEX, Dax en Nasdaq? Neem dan voor slechts E30,- per maand een abonnement op de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor meer informatie stuur een mail naar info@beurspraatje.nl