Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van de week

Gepubliceerd op 14 december 2019 om 13:35

AEX beurspraatje van de week

De AEX is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 605,40 en dat is 3 punten hoger dan de slotstand van vorige week vrijdag. Het was een rommelige week waarin de indices flinke afstanden hebben afgelegd.

Maandag begon aanvankelijk met een stijging en daarbij werd de top verhoogd naar 604. opnieuw wist de AEX daar geen stand te houden, door de lage volumes en opdrogende koopdruk moest de index opnieuw terrein prijsgeven. Nadat Trump een bericht naar buiten bracht dat de handelsdeal met China weleens pas na de presidentsverkiezingen van 2020 zou worden gesloten, drukte handelaren direct op de verkoop knop. Op dinsdag zakte de AEX opnieuw door de 600 punten grens en daalde vervolgens naar de onderkant van de oude range uit November rond 594. Hier werd de index meteen gekocht en nog dezelfde dag terug gebracht naar de weerstand 599/600. Woensdag was de dag van de FED, het volume was laag en de koers bleef hangen tussen 597/600. Donderdagavond nadat Trump met een bericht naar buiten kwam dat een (tijdelijke) handelsdeal zeer dichtbij was schoten de indices wereldwijd omhoog. Een positieve uitslag van de Britse verkiezingen deed daar nog een schepje bovenop. Hiermee brak de AEX door de top van afgelopen maandag van 604. 

Als we kijken naar de weekgrafiek hierboven zien we dat de week candle van vorige week is bevestigd als bodem. Het is namelijk net als zijn voorganger een groene hammer. Het lange termijn koersdoel van 625 blijft hiermee van kracht en is geldig zolang de AEX elke vrijdag boven de 600 punten sluit. De tijd word steeds korter, maar ik ga er nog steeds van uit dat we eind van het jaar de 625 hebben aangetikt, hier ligt het koersdoel van de W-vormige bodem.

Aankomende week is het de laatste volle handelsweek van het jaar die met name in het teken zal staan van de grote expiratie aankomende vrijdag. Dan expireren zowel; de maand, kwartaal en jaar opties en futures.


«   »