Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 1 maart 2020 om 12:17

AEX kwartaalgrafiek:

De maand Februari is (gelukkig) voorbij, het was een maand met hele hoge pieken en hele diepe dalen, letterlijk en figuurlijk... Op 17 Februari zette de AEX zijn op dit moment nieuwe hoogste punt op 632 en vanaf punt is de koers 100 punten gedaald naar het laagste punt van afgelopen vrijdag dat lag op 531. 

Deze 531/529 is een belangrijke zone, hier ligt namelijk het 23,6% fibo van de beweging 632/195 uit de kwartaalgrafiek en zoals we in de grafiek kunnen zien heeft dit niveau meerdere malen voor steun gezorgd zoals, van eind 2017 tot de zomer van 2018 en ook het 3e kwartaal van 2019 heeft dit niveau steun aan de index gegeven.

Zakt de koers er komende maand toch door dan verwacht ik een daling naar de onderkant van het trendkanaal deze vinden we rond de 510/500 punten. Zolang de AEX op kwartaal basis in dit kanaal blijft bewegen is er een 'bull market' en is dit slechts een correctie in de lange termijn uptrend. 

AEX maandgrafiek:

In de maandgrafiek zien we dat de stijgende wig is afgerond met een uitbraak aan de onderkant zoals gebruikelijk is bij dit patroon. Het koersdoel van het patroon ligt ongeveer op 370 punten. Als je me twee weken geleden gevraagd had; gaan we dat koersdoel ook halen, had ik gezegd, nee! Als je het me nu vraagt zeg ik, nog steeds nee, maar als de AEX op maand en kwartaal basis onder de 500 punten sluit, dan wel. Daar ligt namelijk komende maand ongeveer de onderste lijn van het stijgend trendkanaal waar de AEX zich in beweegt. Mochten we eruit zakken, dan is dat einde 'bullmarket', het word dus een ongelofelijk spannende maand! De wig loopt van 465 naar 632, ik heb vandaar dan ook een fibo geplaatst over de volledige lengte van het patroon. Tot nu toe heeft de index het 61,8% fibo net aan getest, deze ligt rond 530. Lukt het vanaf dit punt komende maand op te lopen tot boven 575 dan hebben we een bodem en kunnen we weer omhoog gaan kijken. Zakt de AEX door de zone 531/529, dan gaan we de onderste lijn van het kanaal rond 510/500, daar word het draaien, of breken.

Wat me ook is opgevallen in de maandgrafiek is de RSI, deze maakt al vanaf 2015 steeds een lager top terwijl we hogere koersen in de grafiek zien. Deze zogenoemde negatieve divergentie is meestal een slecht teken en is vaak de voorbode van een correctie. Vandaar dat ik de onderste lijn van het trendkanaal aanhoud als kantelpunt, zakken we eruit verwacht ik dat we nog sneller gaan zakken en dan dat we wel naar 365/350 gaan de komende maanden.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »