AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 10 maart 2020 om 09:33

AEX beurspraatje van de dag

Goedemorgen, de AEX staat op dit moment rond de 500. punten en dat is zo'n 10 punten hoger dan de slotstand van gisteren, de future herstelt na de mededeling dat de Amerikaanse regering waarschijnlijk de loonbelastingen gaat verlagen om de economie een 'boost' te geven....

Het was gisteren een dag die ik niet snel meer zal vergeten, beurzen die 7% in het rood stonden, de Amerikaanse indices die na de opening stil werden gelegd vanwege de grote dalingen echt ongelofelijk. Als particuliere belegger of handelaar is het op zulke dagen gewoon erg moeilijk handelen. Het gaat erg hard en premie's van bijvoorbeeld opties zijn momenteel peperduur en door de grote bewegingen zijn turbo's en/of sprinters ook geen optie. Toch blijf ik positief, ik heb altijd geleerd dat wanneer er een daling plaats vind en deze gaat versnellen, dat dit vaak het einde is van de daling. Wellicht dat het dit keer weer het geval zal zijn.

Als we kijken naar de daggrafiek dan zien we dat de AEX future gisterenavond de 469 nog heeft aangetikt Dit is slechts 4 punten verwijderd van het 38,2% fibo van de beweging 632/195 uit de kwartaalgrafiek. Op dat moment gaf de Amerikaanse president Trump een toespraak in het witte huis waarin hij vertelde de loonbelastingen te willen gaan verlagen. Vervolgens liepen zowel de Amerikaanse als de Europese futures hard op. Vandaag gaan we kijken of we op deze maatregel kunnen gaan herstellen.

De huidige dag candle is tot nu toe een groene en daarmee kunnen we concluderen dat de markt wil gaan herstellen. Lukt het vandaag om boven de 508 te sluiten, dan kunnen we verder omhoog naar 510/515, daar boven kunnen we door stomen naar de dalende toppenlijn rond 530/532 waar gisteren een gap is ontstaan. Zou de AEX gaan dalen en onder de 500 punten duiken, dan verwacht ik dat we verder gaan dalen en wellicht de 465 alsnog kunnen gaan opzoeken de komende dagen.

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een whattsap-groep zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl