AEX beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 15 maart 2020 om 13:58

AEX beurspraatje van het weekend

De AEX future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 452 punten en dat is zo'n 100 punten lager dan de slotstand van vorige week vrijdag, de index is voor het eerst sinds 2009 aangekomen in 'bearisch' gebied....

Afgelopen zondagavond opende de futures opnieuw met flinke neerwaartse gaps nadat er het gehele weekend steeds weer slecht nieuws naar buiten kwam betreffende het coronavirus. Dit weekend is dat niet anders, skigebieden worden gesloten, vakanties worden afgelast, Spanje gaat op slot en KLM heeft al aangegeven 1500 tot 2000 mensen te moeten ontslaan. Daarnaast vallen alle medisch specialisten over elkaar heen om maar te kunnen roepen dat Nederland volledig op slot moet en dat de huidige maatregelen niet ver genoeg gaan. 

Nadat de AEX afgelopen week door de stijgende bodemlijn is gezakt, is de 'bullmarket' in theorie voorbij en zitten we in een 'bearmarkt'. Ik moet daarbij wel zeggen dat we dit officieel pas kunnen zeggen op 31 Maart, aangezien dan de kwartaal candle word afgerond. Tot die tijd is het nog mogelijk dat de AEX weet te herstellen en boven de stijgende bodemlijn weet te sluiten op 31 Maart.

Als we kijken naar de weekgrafiek zien we opnieuw een behoorlijke rode 'paniek candle' waarbij het volume afgelopen week wederom hoger is geweest dan de week ervoor. Dit wil zeggen dat de daling breed word gedragen en dat er duidelijk paniek heerst onder beleggers. De AEX is door het 38,2% fibo van de beweging 632/195 rond 465 gezakt en daarmee is het eerst volgende target het 50% fibo rond 415. Mochten we daar komende week doorheen zakken dan gaan we door het 61,8% fibo rond 365, dit is tevens het koersdoel van de paarse stijgende wig. Feit is ook, dat het 61,8% fibo bijna altijd het target is bij een zware correctie. Het enige wat dit zou kunnen veranderen is dat er hele zware steunpakketten worden aangekondigd, zoals aankomende week bij de FED meeting. Ik kan me zo maar voorstellen dat zij zowel de rente naar 0% brengen als een opkoopprogramma aankondigen, de markt zal met minder geen genoegen nemen ben ik bang.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl