AEX beurspaatje van de week

Gepubliceerd op 22 maart 2020 om 15:37

AEX weekgrafiek:

De AEX future is afgelopen vrijdagavond gesloten op een stand van 417 punten en dat is zo'n 35 punten lager dan de slotstand van vorige week vrijdag. Na afgelopen donderdag een nieuwe low te hebben gezet op 379, wist de future het verlies afgelopen week te beperken...

Het was wederom een rare week, niet alleen op de financiële markten, maar ook ons dagelijkse leven staat inmiddels compleet op zijn kop door het coronavirus Naast dat ik zo'n beetje 10 tot 12 uur de indices in de gaten houd en deze en analyseer, ben ik sinds afgelopen week ook meester voor mijn twee dochters die nu thuis les krijgen en dat is wel even wennen.

Het ene na het andere land is in een 'lock down' en het nieuws word gedomineerd door beelden vanuit ziekenhuizen wereldwijd waar we doodzieke mensen te zien krijgen die vechten voor hun leven, echt verschrikkelijk. Ik wil bij deze dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen sterkte te wensen in deze moeilijke periode.

De weekgrafiek, zoals we kunnen zien is er afgelopen week wederom een rode candle geplaatst, al ligt de low wel een stuk lager dan het slot waarmee het verlies enigzins beperkt is gebleven. De candle lijkt erg op een hammer, al vind ik de body daarvoor wel wat groot. Aankomende week zal daar meer duidelijkheid over moeten komen, weet de AEX aankomende week een groene candle te plaatsen dan kunnen we spreken van een bodem.

De AEX is gedurende de gehele week bezig geweest om boven het 50% fibo van de beweging 632/195 rond 412/415 te blijven en dat is gelukt. Hiermee blijft deze fibo een belangrijke support zone. Zou de AEX er aankomende week doorheen zakken gaan zoals eerder gezegd alsnog naar het target van de stijgende wig uit de maandgrafiek en het 61,8% fibo rond 365. Blijven we daarentegen boven de 412/415 en kunnen we in het begin van aankomende week opnieuw richting 450/460, dan verwacht ik een herstel naar 500/515 richting einde van de maand, begin volgende maand. Er staan nog vier gaps open, de laatste ligt rond 617. Ik weet niet of we ze allemaal gaan sluiten maar ik verwacht eerlijk gezegd ook niet dat ze allemaal open blijven staan. Het eerste gap ligt ongeveer tussen 470 en 480 en mochten we maandag/dinsdag niet verder weg zakken zouden we dit gap binnenkort kunnen gaan sluiten, daar zullen we dan verder moeten kijken.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl