AEX weekend beurspraatje

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 15:07

AEX kwartaalgrafiek:

Het eerste kwartaal van 2020 zit er al weer op. Het was een kwartaal waarin er enorm veel is gebeurd, zowel op de financiële markten als in ons dagelijks leven. Zo mogen we geen handen meer schudden, moeten we vanwege het coronavirus verplicht thuis werken en de kinderen thuis les geven.

De AEX heeft dit kwartaal ook een monsterrit gemaakt, zo stonden we begin Februari nog ruim boven de 600 punten om vervolgens op 19 Maart een low te zetten op 378. Uiteindelijk heeft de AEX nog een groot gedeelte van het verlies weggewerkt en is de index boven het 38,2% fibo van de beweging 632/195 rond 465 gesloten. Wel is de AEX uit het stijgend kanaal gebroken waar het zich al vanaf begin 2009 in bewoog en dat betekent dat de 11 jaar durende bullmarket officieel ten einde is.

Hoe nu verder, technisch gezien is de daling op de kwartaalgrafiek tot op heden slechts een correctie in de lange termijn uptrend. We spreken in de technische analyse van een correctie als de koers ten minste 38,2% is gedaald vanaf de top tot de bodem en dat hebben we gedaan afgelopen kwartaal, sterker nog de correctie was op het diepste punt zelfs meer dan 50%. Om de uptrend in leven te houden moet de AEX dit komende kwartaal minimaal boven de 500 puntengrens weten te sluiten en daarmee dus boven het 38,2% fibo blijven. In dat geval kan de AEX weer verder herstellen in eerste instantie naar de stijgende bodemlijn, die doordat deze neerwaarts is gebroken nu een pittige weerstand zal vormen. Mocht het lukken deze uit te nemen, dan word de neerwaartse uitbraak waar we nu mee te maken hebben een valse en verwacht ik een beweging in tegengestelde richting en dat is naar de bovenste lijn van het kanaal. Ik denk zelfs dat wanneer dit scenario zich voor doet, dat we die opwaarts gaan breken.

Een ander scenario is dat er nu een top is gezet en dat we een diepe correctie gaan krijgen naar het 61,8% fibo rond 365 en mogelijk zelfs naar het 76,4% fibo rond de 300 punten. Het kantelpunt voor long of short ligt rond de 450 punten. Hier bevind zich namelijk de ema50 en dat is de middellange termijn trend ema. Er boven is er een uptrend, eronder een short trend. Met de huidige koersen hangen we er dus een beetje tussen in, maar nog wel iets meer positief dan negatief. 

Deze analyse is een gedeelte van de kwartaal update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl