Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 11:59

AEX weekgrafiek:

Goedemiddag, de AEX future is afgelopen donderdag gesloten op een stand van 510 punten en dat is 40 punten hoger dan de slotstand van vorige week vrijdag. De stemming onder handelaren was uitermate goed afgelopen week...

Dat kunnen we wel zien aan de week candle, deze  is volledig gevuld wat laat zien dat de future op zo'n beetje op het hoogste punt is gesloten en dat is vrij bijzonder gezien het feit dat we een lang weekend hebben en daarin van alles kan gebeuren, maar kennelijk had men er voldoende vertrouwen in dat dit wel goed zou komen. Met de stijging van afgelopen week is de AEX door het 50% fibo van de beweging 379/632 op 505 gebroken, dit betekent dat de correctie die we hebben gehad alweer voor de helft is goed gemaakt. Nu de index weer boven de 505 staat, ga ik ervan uit dat we de stijgende bodemlijn van het trendkanaal gaan testen zo rond 515/520. De stijgende bodemlijn is de onderste lijn van het meerjarig trendkanaal waar de AEX zich gedurende de 11 jarig durende bullmarket in heeft bewogen, naar zal verwachting zal deze een pittige weerstand gaan vormen. 

Wat opvalt is dat het volume erg laag is de laatste twee weken. Dit geeft aan dat de stijging zoals we die nu zien, (nog) niet markt breed word gedragen en dat men er waarschijnlijk van uit gaat dat er nog een verkoopgolf komt. Zelf heb ik sterk het idee dat er in de zone 510/525 een top zal worden geplaatst en dat we vanaf daar een stuk zullen terugvallen naar 480 en mochten de Q1 cijfers tegenvallen mogelijk naar 460/450.

Vallen de cijfers mee en de index weet blijvend terug te keren in het stijgend kanaal, dan zouden we weleens een rally kunnen krijgen naar de bovenkant rond 650/660 de komende maanden, maar met de huidige werkloosheidscijfers en de coronacrisis wereldwijd verwacht ik dat eerlijk gezegd niet.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl

 


«   »