AEX beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 14:34

AEX weekgrafiek:

Goedemiddag, de AEX future is afgelopen vrijdagavond gesloten op een stand van 511 en dat is vrijwel gelijk aan de slotstand van vorige week vrijdag. De AEX heeft vrijwel de gehele week zijwaarts bewogen waarmee het er op lijkt dat we in een adempauze zijn beland, oftewel een correctie in tijd....

De week candle van afgelopen week heeft de vorm van een hammer, maar is tegelijkertijd een doji en dat laat zien dat er twijfels zijn onder handelaren over het verdere koersverloop van de index. Heel begrijpelijk vind ik zelf, we zijn namelijk aangekomen bij de onderkant van het oude stijgende trendkanaal waar de AEX zich van begin 2009 tot aan Februari 2020 in heeft bewogen en een terugkeer binnen dit kanaal, zou de uitbraak van Februari tot een valse maken en een longsignaal geven naar de bovenakant van het kanaal de komende maanden.

Zoals we kunnen zien in de weekgrafiek hierboven zou een terugkeer in het kanaal een V-vormige bodem afronden met een koersdoel van ongeveer 600/620. Zou deze stijging zich de komende periode voor doen, dan zouden alle opwaartse gaps die er nog open staan gesloten worden. De hammer laat in elk geval zien dat de kopende partijen van plan zijn om aankomende week een poging te zullen ondernemen om de oude bodemlijn uit te nemen. 

Er is ook een 2e scenario, omdat de hammer een doji is en dus staat voor twijfel zou het ook hanging man kunnen worden,  krijgen we komende week een daling dan zou er een top worden geplaatst tegen de stijgende bodemlijn waarmee deze is terug getest als weerstand.  In dat geval is de stijging van afgelopen weken slechts een 'pullback' geweest in de downtrend. We zullen de komende week moeten afwachten welke van deze scenario's het gaat worden.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl