AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 30 april 2020 om 12:32

AEX daggrafiek:

Goedemiddag, de AEX  staat op dit moment op een stand van 526 en dat is vrijwel gelijk aan de slotstand van gisteren. De index is afgelopen nacht verder opgelopen en aangekomen bij het 61,8% fibo van de beweging 380/632, de totale correctie die we achter de rug hebben en zakt nu wat terug in afwachting van de ECB....

Afgelopen weekend schreef ik het al in de weekend update dat de kopende partijen er deze week alles aan zouden doen om de AEX boven de 531/532 te laten sluiten. Dit heeft alles te maken met de maand candle die vandaag word afgerond, een slot boven 532 rond namelijk een 'bullisch engulfing' af in deze grafiek en dat betekent een bodem. Meer daarover in de update van komend weekend.

De dag candle van gisteren is wederom een groene en is door de stijgende bodemlijn gebroken, hiermee is de AEX teruggekeerd in het meerjarig trendkanaal waar de index zich de gehele 'bullmarket' in heeft bewogen. Het is nu zaak voor de kopende partijen om in het kanaal te blijven. Hiervoor zal de komende periode eerst het 61,8% fibo op 535 moeten worden uitgenomen, dit is de zwaarste weerstand van alle fibo's en is procentueel gezien de meeste kans op een lagere top.

Zoals we in de grafiek kunnen zien staat de index helemaal boven de bovenste lijn van de bolliger bands en moeten we daarom rekening houden met een pull back de komende dagen om de koers te laten terug keren binnen de bands. Eenmaal boven het 61,8% fibo ligt het volgende target bij de ema200 rond 550. Steun ligt er vandaag in de zone 528/525, weerstand rond 530/532.

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl