Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 1 juni 2020 om 15:27

AEX maandgrafiek:

De AEX future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 530 en dat is bijna 30 punten hoger als de slotstand van 30 April. Daarmee is de graadmeter opwaarts door de ema50 en de oude stijgende bodemlijn gebroken..

Door de coronacrisis is de wereld er heel anders uit komen te zien, we hebben een wereldwijde lockdown gehad en grote delen van de economie lagen, of liggen nog steeds plat. Alles is onzeker geworden, komt er een tweede golf, hoelang moeten we nog afstand van elkaar houden, wanneer komt er een vaccin etc? Al deze onzekerheid zien we de laatste weken, maanden ook terug op de financiële markten, de ene helft van de handelaren denkt dat alles nu wel redelijk onder controle is en dat het vanaf nu weer langzaam maar zeker beter word, de andere helft denkt dat de meeste economische schade nog moet komen.

Dit resulteert op de beurzen in zeer grote bewegingen van enkele procenten per dag, de ene keer omhoog, de andere keer omlaag. Terwijl we er per saldo maar weinig mee opschieten. De tijd van 'buy the dip' en ''makkelijk'' geld verdienen is op dit moment niet meer van toepassing en ik denk eerlijk gezegd dat dit nog wel een tijdje kan gaan duren. Ook als de coronacrisis nu wat minder lijkt te worden. Zo hebben we nu weer de onrust in Amerika, Hongkong, en krijgen we na de zomer ook weer te maken met Amerikaanse presidentsverkiezingen. Allemaal onzekere factoren waar handelaren en beleggers een bloedhekel aan hebben. Het is dus goed mogelijk dat dit nog wel even gaat duren zo.

Toch ziet de maandgrafiek er alweer een stuk positiever uit als een maand geleden, de candle van vorige maand op het 38,2% fibo van de totale 'bullmarket' is in Mei bevestigd als bodem en ook de ema50 is opwaarts doorbroken. Hiermee is de correctie ten einde, alleen is het nu de vraag of we de 'bullmarket' een nieuw leven in gaan blazen of toch meer zijwaarts blijven bewegen?

Voor een vervolg van de uptrend en een mogelijke stijging naar de bovenkant van het trendkanaal eind dit jaar, begin volgend jaar. Is een doorbrak nodig van de ema10 en de middellijn van de boilinger bands, Deze vinden we beide in de zone 540/550, sluit de AEX hier komende maand boven, komt er een longsignaal van zo'n 5% naar 575/580.

Zakt de index terug onder de ema50 komende maand, zo rond 523/520 hebben we een lagere top en verwacht ik dat de correctie verder gaat naar als eerste de nieuwe stijgende bodemlijn rond 480 en mogelijk lager. Zolang de AEX tussen ongeveer 520/550 beweegt is er veel onzeker en dus geen duidelijke trend.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl

 


«   »