AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 16 juli 2020 om 10:35

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX staat op dit moment op een stand van 570 en dat is zo'n 7 punten lager als de slotstand van gisteren. De AEX is gisteren even door de weerstand 580/582 geprikt, maar moest de winst aan het einde van de dag toch weer inleveren..

De dag candle van gisteren is een rode geworden en daarmee blijven we op en neer stuiteren binnen de range 567/582. Er is werkelijk geen pijl op te trekken wat er op de middellange termijn gaat gebeuren, technisch gezien is een doorbraak van de weerstand nog steeds het meest voor de hand liggende scenario zolang de AEX boven de stijgende bodemlijn blijft bewegen, maar zodra de koers aankomt bij de weerstand op 580/582 word er toch steeds winst genomen waardoor de index weer terrein moet prijsgeven. Het is daarom van belang dat de AEX boven 582 sluit op dag basis voordat we kunnen spreken van een echte doorbraak.

Ik heb in de grafiek een extra toppenlijn ingetekend die samen met de stijgende bodemlijn uit de weekgrafiek een stijgende wig vormt. Zakt de koers door de bodemlijn en door de onderkant van de range rond 567, dan word de wig afgerond als omkeerpatroon en kunnen we correctie in punten verwachten. Mijn eerste target zou dan zijn de zone 555/550, daar ligt zowel de onderste lijn van de banden als de ema50 die voor steun zouden moeten zorgen. De RSI beweegt zich nu ook langs een dalende toppenlijn terwijl de index steeds hogere toppen plaatst en dat betekent negatieve divergentie, vaak is dit een eerste teken van een correctie. Kortom, het beeld op de daggrafiek word steeds onzekerder.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl