AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 09:28

Onderstaande analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochted een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 538 en dat is zo'n 2 punten lager als de slotstand van gisteren. De index is door de steunzone 550/548 gezakt, maar wist wel binnen de range 535/573 van de weekgrafiek te blijven...

De dag candle van gisteren is een rode, maar zoals we kunnen zien, was het verlies eerder op de dag een stuk groter. Dit heeft ermee te maken dat de Amerikaanse indices gisteren het laatste handelsuur behoorlijk zijn opgelopen, maar als ik nu naar de S&P future kijk, dan is er daar nog steeds sprake van een short trend, dus technisch gezien heeft deze opleving niets veranderd.

De huidige candle begint vandaag opnieuw rood, dus wellicht dat we vandaag alsnog het target 530 kunnen gaan opzoeken. Rond dat niveau vinden we de dalende steunlijn uit de weekgrafiek en een dubbele bodem van begin Juni. 

Toch is het vandaag wel oppassen, zoals we kunnen zien op de daggrafiek, ligt de low van gisteren exact bij de low van woensdag 8 September en dat zou een dubbele bodem kunnen gaan worden mits de AEX vandaag toch weer weet op te lopen. Ik hou 545 aan als kantelpunt, weet men de AEX daar vandaag weer boven te brengen en te laten sluiten, dan staat er een potentiële dubbele bodem in de zone 535/533.