AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 09:32

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 618 en dat is zo'n 3 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag. De corona besmettingen in Nederland lopen hard op, maar vooralsnog trekt de future zich daar weinig van aan....

Er is afgelopen vrijdag wederom een rode candle geplaatst op de daggrafiek en dat betekent dat de candle van donderdag is een top is geworden. Toch is er vooralsnog weinig aan de hand en sta ik ervan te kijken dat de future afgelopen nacht gewoon weer ruim 3 punten is opgelopen. In steeds meer landen om ons heen zien we dat landen weer in strengere lockdowns gaan, waarbij met name de mkb het zwaar te voor duren krijgen zo vlak voor de kerst. Ook bij ons zullen er de komende dag/dagen weer nieuwe maatregelen worden aangekondigd.

Maar financiële markten kijken met name vooruit en met de extra stimuleringsmaatregelen van de EU en de ECB komt er blijkbaar genoeg vers kapitaal naar de markten, het is de wereld op zijn kop.

Afgelopen vrijdag is de AEX al even laag geweest op 612/611, daar vinden we op dit moment ook de middellijn van de banden, zolang de AEX daar op dagbasis boven weet te blijven is er niets aan de hand en blijft het target 625/630 voor de komende week/weken. Sluit de AEX onder 610, dan verwacht ik dat er meer winstnemingen en kunnen we terug naar 606/605 en daaronder 601/599 tot aan uiteindelijk de ema50 rond 595.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl