AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 18 maart 2021 om 09:44

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 686 en dat is zo'n 6 punten hoger als de slotstand van gisteren. De future is na het rentebesluit van de FED weer opgeveerd en door de 685 gebroken...

Het was gisteren geen hele sterke dag van de AEX, de index zakte in de middaguren terug naar de steun van 680 en leek daar zelfs even doorheen te gaan zakken, maar wist uiteindelijk toch te bodemen. Na de ''good news show'' van de FED is de future verder hersteld en door de weerstand van 685 gebroken en waarmee de dag candle een hammer is geworden en dat betekent een potentiële hogere bodem. 

Om de bodem te bevestigen is er nog wel een hobbel te nemen en dat is de top van 689, pas als de AEX daar op dagbasis boven weet te sluiten is de bodem een feit en kan ook de AEX gaan versnellen naar de top van 700/705.

Tot die tijd blijft het opletten op een dubbele top, de weerstandszone 685/689 is naar mijn mening echt een pittige waar we niet zomaar doorheen breken. Steun ligt er nu in de zone 685/683, daaronder bij de bodem van gisteren rond 680, zolang de AEX daarboven beweegt is de kans op een opwaartse doorbraak het grootst.

Zakt de index vandaag opnieuw door 680, dan verwacht ik toch dat we een daling gaan krijgen naar als eerste het 23,6% fibo rond 675 en daaronder de middellijn van de banden in de zone 670/668. Tussen 680 en 689 is het neutraal op basis van de daggrafiek en zullen we moeten wachten op een uitbraak voor meer duidelijkheid.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl