AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 11:51

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 714 en dat is een puntje lager als de slotstand van gisteren. De index blijft daarmee binnen de neutrale range bewegen en blijft het wachten op een uitbraak voor meer duidelijkheid....

De dag candle van gisteren is net als zijn voorganger een doji, doordat we nog steeds bewegen in een zijwaartse range hebben de candle's verder weinig betekenis, maar zullen we echt moeten wachten op een doorbraak van de weerstand, of de steun op dagbasis voordat er meer duidelijk word. Aan de bollinger bands en de ema10 kunnen we aflezen dat er geen korte termijn trend is op basis van de daggrafiek, deze bewegen allemaal horizontaal.

Voor de middellange en lange termijn is er nog steeds sprake van een sterke long trend, de AEX beweegt in een stijgend kanaal en blijft boven het 23,6% fibo van de laatste opgaande beweging (675/724) en zolang dat het geval is hebben we te maken met een correctie in tijd.

Steun vinden we ook vandaag weer op 712, zakken we er doorheen, dan is het opnieuw short naar de zone 710/708, daaronder naar de onderste lijn van het stijgend trendkanaal op 705. Weerstand ligt er op 715, daarboven kunnen we naar 717/718 en 720.