AEX dag analyse

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 09:57

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 734 en dat is 2 punten hoger als de slotstand van gisteren. De index is aangekomen in de topzone 734/736 waarmee we ook dit target weer gehaald hebben....

De dag candle van gisteren is een flinke groene  die net aan is gesloten in de weerstandszone 734/736, hiermee zijn we aangekomen bij de top van vorige week en staat de AEX nu voor de keuze om te draaien, of te breken. Bij een doorbraak en een slotstand boven 736 is de weerstand uitgenomen en word er tevens een V -vormige bodem afgerond met een koersdoel van 750/755. Dit word dan ook ons nieuwe middellange termijn target mits de AEX vanavond boven 736 sluit. 

Vind er vandaag een daling plaats en de AEX sluit vanavond onder de zone 730/728, dan staat er een potentiële top en gaan we aanstaande maandag kijken, of deze word bevestigd. Echter, doordat de AEX de laatste tijd zo geleidelijk blijft stijgen en er voldoende opwaartse ruimte is, verwacht ik eerder een opwaartse uitbraak, dan een daling op dit moment.

Het eerste tussenliggende target bij een doorbraak van 736 ligt in de zone 740/742, daar vinden we momenteel de onderste lijn van het oude stijgende trendkanaal en zou weer een tijdelijke top geplaatst kunnen worden.