AEX dag analyse

Gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 09:56

AEX dag analyse

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 762 en dat is exact gelijk aan de slotstand van gisteren. De index heeft afgelopen nacht opnieuw een nieuwe High gezet en is daarmee nog steeds onderweg naar het koersdoel van 770/780...

Na de top candle van afgelopen maandag maandag moesten de kopende partijen gisteren weer even in actie komen om de candle te neutraliseren en zoals we kunnen zien is dat gelukt. De dag candle van gisteren is namelijk een Bullisch Engulfing. Stijgt de AEX vandaag verder en sluit de index boven de topzone 762/763, dan word deze bevestigd als hogere bodem boven het uitgenomen stijgende trendkanaal en dat is een sterk teken.

Het kantelpunt voor het huidige longsignaal blijft 755, zolang de AEX daar op dagbasis boven blijft bewegen zijn we onderweg naar de zone 770/780. Vanaf dat punt ga ik nieuwe targets bepalen aan de hand van de info uit de grafieken van dat moment.

Mocht er een dag candle onder 755 sluiten, dan staat er een potentiële top, deze zal bevestigd worden als de koers vervolgens terugzakt in het stijgende trendkanaal. In dat geval is de uitbraak een valse en is de kans groot dat we terugzakken naar de onderste lijn die ligt in de zone 724/721, maar vooralsnog zie daar geen aanleiding toe en staan alle seinen op groen..