AEX dag analyse

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 09:39

AEX weekgrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 766 en dat is zo'n 2 punten lager als de slotstand van de cashhandel afgelopen vrijdag. De index is vorige week zo'n 11 punten gestegen en nadert de zone 770/780...

De week candle van afgelopen week is wederom een groene en is net als zijn voorganger een flink stuk boven de bovenste bollinger band gesloten. Tevens zien we aan de steel van boven de candle dat de koers al even boven het 138,2% fibo van de beweging 605/724 is geweest aan de onderkant van de zone 770/780. Deze zone word de komende periode erg belangrijk, aangezien het de laatste halte is voordat we naar de zone 790/800 gaan en dat zou toch wel erg ''bizar'' zijn.

Echter, doordat de candle buiten de banden is gesloten zullen we komende week rekening moeten houden met een daling of op zijn minst een (tijdelijke) consolidatie om de koers te laten terugkeren binnen de banden.

Weerstand ligt er op 770, een opwaartse doorbraak op dagbasis betekent dat we verder zone 770/780 in zullen trekken naar 775/776. Zolang de AEX onder 770 blijft, verwacht ik toch eerst een Pullback naar de zone 760/755 voor een terugkeer binnen de banden en een hogere bodem, daar ga ik verder kijken.

AEX daggrafiek:

Ik heb op de daggrafiek een een stijgende bodemlijn ingetekend even om aan te geven hoe steil de stijging van de afgelopen periode is gegaan. Nu hoef je geen volledig technisch analist te zijn om te zien dat dit geen gezonde stijging is en dat er echt een correctie nog is voor een hogere bodem.  Nu staat de huidige candle een stuk buiten de lijn en lijkt het erop dat er in de RSI een lagere top word gevormd. Dit zou het begin kunnen zijn van topvorming. 

De eerste steun ligt vandaag op 765, zakt de AEX daar doorheen, dan komt er een shortsignaal naar de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal en de kantelzone 760/755. Daar word het dan aanzien, of het men lukt een hogere bodem te plaatsen, of dat we terug het kanaal inzakken en de uitbraak een valse word. In dat laatste geval gaan we terug naar de onderste lijn van het kanaal wat momenteel ligt rond 725. Vind er een draai plaats en een terugkeer boven 765, dan staat er een hogere bodem en kunnen we al in het 3e kwartaal door naar de zone 790/800.