AEX dag analyse

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 09:19

AEX daggrafiek:

Goedemorgen de AEX future staat op dit moment op een stand van 780 en dat is ook de slotstand van gisteren. De index is teruggezakt tot aan de oude topzone 780/778. Nu is het de vraag, gaat het lukken om hier een hogere bodem te plaatsen...?

De dag candle van gisteren heeft een rode body, maar doordat er een lange steel aan de onderkant zit en we bij een steunniveau zijn aangekomen kunnen we deze aflezen als een Hammer. Stijgt de AEX vandaag en sluiten we vanavond boven 781, dan word de hogere bodem bevestigd en was de daling van de afgelopen dagen slechts een Pullback voor een hogere bodem. In dat geval verwacht ik dat we aankomende week weer een nieuwe high kunnen zetten en misschien in de loop van de week al zullen aankomen bij ons middellange termijn target.

Anders word dat wanneer we vandaag verder zakken en vanavond onder 778 sluiten, dan komt er een shortsignaal naar het 38,% fibo van de beweging 755/785 in de zone 775/773 met een uitschieter naar de bovenste lijn van het oude stijgende trendkanaal de zone 770/768.

De huidige dag candle is vooralsnog een groene Hammer en daaruit kunnen we opmaken dat men een poging gaat doen om een hogere bodem te plaatsen op de uitgenomen weerstandszone 778/780. De komende uren zullen we gaan zien, of dat ook gaat lukken...