AEX dag analyse

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 09:26

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 793 en dat is ook de slotstand van gisteren. De AEX heeft gisteren stand gehouden in de stijgende wig waarmee het voor de index nog steeds mogelijk is om binnen het patroon verder te stijgen...

De dag candle van gisteren is een groene en daarmee is de AEX weer een stukje dichterbij ons target gekomen. De snelheid is er de laatste dagen wel een beetje uit, maar dat zou ook een voorbode kunnen zijn van een stevige uitbraak en een versnelling.

Zoals we op de grafiek kunnen zien, geeft het 123,6% fibo van de beweging 716/779 nog steeds weerstand aan de index en daarmee is de zone 793/795 een pittige topzone. Dat betekent overigens ook dat wanneer er een opwaartse doorbraak plaatsvind, dat het een stevig steunniveau zal zijn.

Meestal zijn de vrijdagen stijgingsdagen en dagen van doorbraken dus als we zonder aanloopje door de topzone gaan breken, dan verwacht ik dat vandaag. Mochten we vanavond boven de topzone 793/795 sluiten, dan zullen we volgende week zeer waarschijnlijk een sprintje krijgen naar de zone 798/803. 

Steun ligt er net als de afgelopen dagen in de zone 790/788. Zolang de AEX daarboven beweegt op basis van de daggrafiek is er een actief longsignaal en is het een kwestie van tijd voordat er een opwaartse doorbraak plaatsvind. Een neerwaartse doorbraak 788 geeft een shortsignaal naar de kantelzone 785/783. Daar word het draaien, of breken voor de AEX.