AEX dag analyse

Gepubliceerd op 18 oktober 2021 om 10:00

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 800 en dat is gelijk aan de slotstand van gisteren. De index is afgelopen vrijdag teruggekeerd in de topzone 799/804 en wist de week boven de 800 punten af te sluiten....

De dag candle van afgelopen vrijdag is net als zijn voorgangers een groene en daarmee is de AEX in slechts 3 handelsdagen teruggekeerd in de topzone 799/804 en dat is een teken dat de kopende partijen er vertrouwen in hebben dat de bodem op de onderste lijn van het stijgend trendkanaal uit de weekgrafiek voldoende is voor een doorbraak van de topzone.

Toch lijkt me een doorbraak nog niet vanzelfsprekend. Er is al 2x eerder een top geplaatst in de zone 799/804 en daarmee is het een sterke weerstand geworden. Daarnaast was afgelopen vrijdag de expiratie en zou de stijging daar nog mee te maken kunnen hebben, al vind ik de stijging daarvoor wel wat te explosief. We zullen de komende periode dan ook moeten afwachten, of er een doorbraak zal plaatsvinden, of dat er opnieuw een top word geplaatst.

Bij een slotstand boven 804.50 is de zone uitgenomen en komt er nieuw long target dat ligt bij de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal. Deze ligt de komende dagen bij het 123,6% fibo van de beweging 751/804 in de zone 817/820 daar verwacht ik dan opnieuw een top zo als we dat steeds zien wanneer de koers de bovenste lijn bereikt.

Aan de andere kant, zakken we vandaag terug en sluit de future vanavond onder 799, dan staat er opnieuw een potentiële top op de daggrafiek en zullen we morgen gaan kijken, of deze word afgerond met een daling onder de zone 795/792 voor een bevestiging.