AEX dag analyse

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 09:43

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 815 en dat is zo'n 2 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag. De index is vrijdag wederom gestegen en kan wellicht deze week de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal gaan testen...

De dag candle van afgelopen vrijdag is net als zijn voorganger een groene en daarmee is de grote Hammer van afgelopen donderdag bevestigd als (hoger) bodempatroon. Doordat de Body van die Hammer steun vind op de oude topzone 804/799 is er vorige week een V-vormige bodem afgerond met een koersdoel dat ligt in de zone 835/840. Dit target blijft geldig zolang de AEX op basis van de daggrafiek boven 800 beweegt. 

Het target waar ik me nu als eerste op richt is het 123,6% fibo op 817/819. Bij een slotstand boven de fibo kunnen we verder naar de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal uit de weekgrafiek. Deze ligt vandaag in de zone 823/825 en loopt per handelsdag ruim een punt op. Ook voor deze targets zal de AEX boven de uitgenomen topzone moeten blijven op dagbasis, 804/799 is hiermee dus een kantelzone geworden.

Mocht de AEX de komende dagen terugzakken tot onder de kantezlone 804/799, dan zullen we naar alle waarschijnlijkheid de nog openstaande Gaps gaan sluiten. De laatste ligt rond 775 en zal vroeg, of laat een keer gesloten gaan worden, Het is op dit moment alleen erg lastig te zeggen wanneer dit gaat gebeuren. Voorlopig ziet de daggrafiek er sterk uit en lijkt het er op dat we eerst de bovenste lijn van het kanaal gaan opzoeken.