AEX dag analyse

Gepubliceerd op 17 november 2021 om 10:20

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 827 en dat is een puntje hoger als de slotstand van gisteren. De index kruipt steeds een stukje verder omhoog richting ons target de zone 835/840...

De dag candle van gisteren is een groene en daarmee is de Hammer van afgelopen maandag bevestigd als hogere bodem. Zolang de AEX nu stand houd boven, of in de oude topzone 825/820 is er een actief longsignaal op basis van de daggrafiek en zijn we onderweg naar de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal die we momenteel vinden in de zone 833/835.

Als we daar aankomen word het oppassen. De AEX stijgt de laatste tijd namelijk in de vorm van een stijgende wig en zodra de koers door de onderste lijn zakt op dagbasis word de wig afgerond als omkeerpatroon en gaan we ons opmaken voor een mogelijke daling naar de onderste lijn van het stijgend trendkanaal die momenteel in de zone 780/775 ligt.

De dag candle van gisteren is boven de bovenste Bollinger Band gesloten en dat betekent dat we voor vandaag rekening moeten houden met een Pullback, of een consolidatie om de koers te laten terugkeren binnen de banden. 

Het eerste steunniveau ligt vandaag op 825, zakt de index daar doorheen, dan komt er een bescheiden shortsignaal naar de zone 822/820. Bij een doorbraak van deze zone word het shortignaal sterker en gaan we naar de onderste lijn van de stijgende wig in de zone 818/817. Daar word het draaien, of breken voor de index.