AEX dag analyse

Gepubliceerd op 25 januari 2022 om 09:24

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 748 en dat is 10 punten hoger als de slotstand van gisteren. De future is flink opgelopen na een sterk slot van de VS...

Met de stijging van de future is de dag candle van gisteren een flinke Hammer geworden. Dit laat zien dat er nog steeds koopjesjagers zijn en dat er vooralsnog geen sprake is van paniek, maar van een ''normale'' correctie.

Mocht de index vandaag verder stijgen en vanavond boven de zone 755/760 sluiten, dan word er een (tijdelijke) bodem bevestigd op de daggrafiek en komt het koersdoel van het HS-patroon mogelijk in gevaar.

Nu is het patroon ook afgerond op de weekgrafiek, waarmee het goed mogelijk is dat er de komende dagen eerst een Bounce komt en dat we richting het einde van de week weer terugzakken tot onder de zone 760/755. Zoals ik al vaker heb aangegeven is het erg lastig om in deze markt een middellange en lange termijn analyse te maken, omdat er Intraday zeer grote bewegingen plaatsvinden.

Echter, zolang we onder de zone 755/760 bewegen is er op basis van de daggrafiek een shortsignaal en zijn we onderweg naar het koersdoel dat ligt in de zone 705/695. Mochten we vanavond boven de neklijn zone sluiten, dan ga ik morgen verder kijken.