AEX dag analyse

Gepubliceerd op 21 februari 2022 om 09:54

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 748 en dat is zo'n 4 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag...

De dag candle van vrijdag is een rode en aangezien de koers onder 750 is gesloten, is de Bearisch Engulfing van afgelopen donderdag bevestigd als toppatroon. Hiermee is het shortsignaal op weekbasis sterker geworden en kunnen we de komende periode waarschijnlijk verder omlaag naar de onderste lijn van het dalend trendkanaal in de zone 722/717.

Echter, zien we dat de future afgelopen nacht een flink stuk is opgelopen en inmiddels alweer is aangekomen aan de onderkant van de zone 750/752. Waarschijnlijk zijn dit koopjesjagers die nu kopen omdat het rustig is gebleven in de Oekraïne.

Vooralsnog verwacht ik dat deze opleving slechts een terugtest is van oude steun naar nieuwe weerstand, maar als er een dag candle boven de zone 750/752 sluiten, dan zouden we best eerst een Bounce kunnen krijgen tot aan de bovenste lijn van het dalend trendkanaal die momenteel ligt in de zone 767/770.

Daar word het dan opnieuw draaien, of breken. De middellange termijn handel word gestuurd op de weekgrafiek en daar moet de koers nu onder 750 blijven om de dalende trend intact te houden. Meer daarover later vandaag in de week update.