AEX dag analyse

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 09:28

AEX daggrafiek

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 725 en dat is een puntje hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag...

De AEX is afgelopen week nauwelijks van zijn plek gekomen, maar is na de doorbraak van het 38,2% fibo blijven consolideren in een zijwaartse range met aan de onderkant de fibo als steun en aan de bovenkant de dalende toppenlijn uit de weekgrafiek als weerstand. Hierdoor is er op de daggrafiek een zijwaartse range ontstaan tussen 717/730. Zolang de koers hier tussen beweegt zit de AEX in een consolidatiefase en zullen we moeten wachten op een uitbraak voor meer duidelijkheid...

Bij een opwaartse doorbraak van 730 word de dalende toppenlijn uit de weekgrafiek uitgenomen en gaat de Rebound verder naar de bovenste lijn van het dalend trendkanaal in de zone 745/750.

Bij een opwaartse uitbraak van het kanaal vind er een trendbreuk plaats en kunnen we verder naar het 61,8% fibo de zone 755/763 daar ga ik verder kijken.

Sluit er een dag candle onder 717, dan staat er een lagere top en komt er een shortsignaal naar de onderste onderste lijn van het kanaal en de middellijn van de Bollinger Bands in de zone 702/695.

Bij een neerwaartse uitbraak van het kanaal word het shortsignaal sterker en gaan we naar de bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal in de zone 685/680.