AEX dag analyse

Gepubliceerd op 1 april 2022 om 09:41

AEX daggrafiek

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 726 en dat is zo'n 2 punten hoger als de slotstand van gisteren...

De dag candle van gisteren is onder 730 gesloten en dat betekent dat er een top is geplaatst op de daggrafiek. De komende handelsdagen zal moeten uitwijzen, of er een nieuwe verkoopgolf komt, of dat we hier slechts met een dip te maken hebben voor een hogere bodem.

Op dit moment staat de huidige dag candle op de dalende toppenlijn uit de weekgrafiek. Sluit de AEX er vandaag boven, dan betekent dat een trendbreuk op weekbasis. Sluiten we eronder, dan blijft de dalende trend intact en is de kans groot dat we aankomende week een nieuwe verkoopgolf krijgen om op zijn minst de nog openstaande Gaps te sluiten.

De eerste steun ligt vandaag op 725 zakt de index er doorheen, komt er een shortsignaal naar de onderkant van de zijwaartse range in de zone 723/717.

Bij een doorbraak van 717 word het shortsignaal sterker en gaan we naar de middellijn van de Bollinger Bands in de zone 708/705. Daaronder verwacht ik een versnelling van de daling naar de onderste lijn van het kanaal dat samenvalt met het 23,6% fibo in de zone 693/691 met de zone 702/698 als tussenliggend target.

Sluit de huidige candle vanavond boven 730, dan was de daling slechts een terugtest van de dalende toppenlijn en komt er opnieuw een longsignaal naar de bovenste lijn van het dalend trendkanaal in de zone 742/745.