AEX dag analyse

Gepubliceerd op 20 april 2022 om 09:29

AEX daggrafiek

Goedemorgen de AEX future staat op dit moment op een stand van 719 e dat is zo'n 3 punten hoger als de slotstand van gisteren...

Het zijn lastige tijden op de financiële markten, de meeste indices bewegen nu al weken overwegend zijwaarts waarbij kopers en verkopers ongeveer even sterk zijn. De ene dag knalt het omhoog, de andere dag weer omlaag. Ik verwacht dat dit de komende periode zo zal blijven aangezien er veel onzekerheid is in de wereld en daar houden beleggers niet van. De beste manier om in deze markt geld te verdienen is om niet te veel naar externe factoren te kijken en steeds van zone naar zone te handelen tot er meer duidelijkheid komt...

De dag candle van gisteren is een Hammer en daarmee proberen de kopende partijen een nieuwe opwaartse beweging op te zetten. Sluit de huidige dag candle vanavond boven 724.00, dan word de bodem bevestigd en komt er een longsignaal naar de bovenste lijn van het dalend trendkanaal in de zone 732/735.

Bij een uitbraak van het kanaal word het longsignaal sterker en gaan we naar de top van begin april in de zone 739/742. Daar ligt het volgende kantelpunt en ga ik verder kijken.

Zakt de AEX vandaag en sluit de huidige dag candle onder de zone 723/717, dan is de bodem mislukt en blijven we in een zijwaartse range bewegen tussen 705 en 723.