AEX dag analyse

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 09:57

AEX daggrafiek

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 644 en dat is zo'n 3 punten hoger als de slotstand van gisteren...

De dag candle van gisteren is een Hammer en aangezien de candle van afgelopen vrijdag een groene Inverted Hammer was, spreken we van een afgerond bodempatroon. 

Echter, doordat de koers op de onderste lijn van het kanaal is gesloten en de volumes gisteren erg laag waren doordat Wallstreet dicht bleef zullen we de dag candle van vandaag moeten afwachten om definitief vast te stellen, of we hier met een bodem te maken hebben, of met een terugtest van het kanaal.

Zolang de AEX boven 640 beweegt is er sprake van een Rebound en zijn we onderweg naar de zone 649/653 daar ligt het volgende kantelpunt en word het draaien, of breken voor de AEX.  Bij een opwaartse doorbraak van 654.00 word de Rebound sterker en gaan we naar verder naar de neklijn (660) voor een mogelijke terugtest daar ga ik verder kijken...

Breekt de index door 640, dan zakt de koers opnieuw uit het kanaal en was de opleving van de afgelopen dagen slechts bedoeld als een terugtest van oude steun naar nieuwe weerstand.

Onder 640 komt er dan ook weer een shortsignaal naar de zone 632/628. Breekt de index door 628, dan word het shortsignaal sterker en gaan we naar 610/605.