AEX dag analyse

Gepubliceerd op 6 juli 2022 om 10:33

AEX daggrafiek

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op eens stand van 653 en dat is zo'n 9 punten hoger als de slotstand van gisteren...

De dag candle van gisteren is een rode en doordat de Body een flink stuk groter is dan zijn van zijn voorganger kunnen we hem tevens aflezen als een Bearisch engulfing. Dit houd in dat de Hammers van de vrijdag en maandag niet zijn bevestigd als bodem en dat we nu weer te maken hebben met een potentiële top. 

Zakt de AEX vandaag verder en de huidige dag candle sluit vanavond onder de zone 653/649, dan word er een lagere top bevestigd en komt er een shortsignaal naar de bodem van vorige maand in de zone 632/628.

Echter, doordat Wallstreet en dan met name de Nasdaq gisteren een behoorlijk herstel liet zien op hoog volume, zullen we moeten oppassen voor een flinke Bounce vandaag mits de Amerikaanse futures blijven liggen, of stijgen.

Keert de index terug boven 660, dan is de top mislukt en komt er alsnog een longsignaal naar de bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal in de zone 678/680 met een uitschieter naar de bovenste lijn van het dalend trendkanaal op 682.