Dax beurspraatje vrijdag 29 Nov.

Gepubliceerd op 29 november 2019 om 11:36

Dax daggrafiek:

De Dax staat op dit moment op 13225 en dat is zo'n 25 punten lager dan het slot van gisteren. Het lukt de index maar niet om boven de 13300 te komen en vooral te blijven...

Als gevolg van lagere koersen afgelopen nacht in Azië begon de Dax met een daling naar de onderkant van de zijwaartse range waar de index al enige tijd in beweegt. hier werd de index meteen gekocht en weer boven de 13200 punten gebracht. 

Als we kijken naar de daggrafiek hierboven zien we dat de Dax met de daling vanmorgen de dalende wig heeft terug getest, maar dat de koers weer is opgelopen tot boven de middenlijn van de boilinger bands en de ema10. Deze lijnen geven de laatste dagen telkens steun aan de koers. zolang dit het geval is ga ik ervan uit dat deze consolidatie slechts een correctie is in de uptrend en dat we komen de weken door kunnen stijgen naar mijn eindejaarstoernooi doel van 13500/13600. 

Dax 1H-grafiek:

Kijken we naar de uurgrafiek zien we dat de koers beweegt in een dalend kanaal. De koers is nu weer aangekomen bij de bovenste lijn ervan. Hier word het draaien of breken voor de Dax.

Bij een doorbraak, breken we met de korte termijn down trend en kan de Dax op weg naar de bovenkant van de range rond 13300. Draait de index en komt er opnieuw een lagere top tot stand tegen de dalende topvelijn, dan kan de onderkant van de range weer worden opgezocht rond 13180/13170.