Dax weekend beurspraatje

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 15:09

Dax weekend beurspraatje

De Dax heeft het eerste kwartaal van 2020 afgerond met het grootste verlies ooit, de index verloor het eerste kwartaal ruim 3500 punten en zakte daarmee uit het het stijgend kanaal waar het zich al vanaf 2009 in bewoog...

De candle liegt er niet om, na eerst een nieuwe high te hebben gezet op 13830 is de Dax als een pudding in elkaar gezakt door de coronacrisis. Ik heb vanwege deze daling een fibo geplaatst tussen de beweging 3585/13830, dit is de totale lengte van de bullmarket. Zoals we in de grafiek kunnen zien is de gehele bullmarket voor meer dan 50% gecorrigeerd het afgelopen kwartaal. De koers is nog net boven de ema50 gesloten waarmee de trend op basis van deze grafiek nog steeds omhoog gericht is. 

Het komende kwartaal gaat het er wel om spannen of het de kopende partijen lukt om de Dax weer boven het 38,2% fibo rond 9950 te krijgen. Als dat lukt kan er vanaf de zone 10.000/10.100 opnieuw een opgaande beweging worden gestart naar de stijgende bodemlijn die nu als weerstand zal dienen. Pas als de Dax weer boven de stijgende bodemlijn weet te komen, is de correctie echt voorbij en kan de index verder naar boven naar de weerstand rond 13500/13830.

Een ander scenario is dat de Dax dit kwartaal alsnog verder daalt en daarmee blijvend door de ema50 zakt. Ik hou hiervoor 9300/9200 aan als kantelzone, er eenmaal onder gaat de Dax opnieuw naar het 50% fibo rond 8700 en daaronder naar het 61,8% fibo rond 7500. De hele kwestie rondom de coronacrisis en de eerste kwartaalcijfers zullen hierbij een belangrijke rol gaan spelen. We zien de laatste dagen dat de indices allemaal zijwaarts bewegen, wachtend op nieuwe impulsen die ze een richting kunnen gaan geven.

Deze analyse is een gedeelte van de kwartaal/weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl