Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Dax beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 15:13

Dax weekgrafiek:

De Dax future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 12113 en dat is zo'n 100 punten hoger als de slotstand van vorige week vrijdag. De Dax is de gehele week bezig geweest om het 76,4% fibo rond 12450 uit te nemen, maar doordat er nog een gap open staat naar ongeveer 11900 is dit niet gelukt...

Bij de Dax zien we hetzelfde als bij de AEX, de Dax is vanaf de low rond 7970 in een rechte lijn omhoog gelopen zonder daarbij een correctie te hebben doorgemaakt. Hierdoor is er een zeer steile bodemlijn ontstaan die naar mijn mening niet gezond is en op termijn ook onhoudbaar. Mijn eerste indruk van de weekgrafiek is dan ook dat een daling het meest voor de hand liggend is op dit moment. Al denk ik eerlijk gezegd dat centale banken daar anders over denken en er alles aan zullen doen om een tweede correctie tegen te gaan. 

Op de weekgrafiek zien we de ema's ook hier bijna allemaal horizontaal rondom de koers bewegen, dit laat zien dat er de laatste weken geen duidelijke trend is en de laatste drie week candle's bevestigen dat beeld. De koers beweegt namelijk sinds die tijd in een brede range tussen het 61,8% en 76,4% fibo van de totale correctie. Onderliggend is er nog steeds sprake van een long trend, zolang de Dax boven de stijgende bodemlijn beweegt. Pas onder 11600 is er sprake van een trendbreuk en verwacht ik een versnelling naar beneden in eerste instantie naar 11000 en mogelijk zelfs naar 10400/10000.

Breekt de Dax komende weken toch door het 76,4% fibo rond 12450, dan komt er een versnelling naar 12700/12750 en daar boven naar 13000/13150. Tussen de fibo's blijft het onzeker en kan het beide kanten op.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »