Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 09:13

Dax weekgrafiek:

Goedemorgen, de Dax future is afgelopen vrijdagavond gesloten op een stand van 13073 en dat is een kleine 100 punten hoger als de slotstand van vorige week vrijdag. De Dax is afgelopen week door de dalende toppenlijn gebroken, maar kwam vooralsnog niet door de weerstand van 13250...

De week candle van de Dax is een groene waarvan de onderkant op de dalende toppenlijn staat, maar aan de lange steel op de body is te zien dat winst aanvankelijk een stuk hoger lag dan de uiteindelijke slotstand van de candle en dat vind ik toch een teken van twijfel en zelfs zwakte. 

Deze twijfel word bevestigd door de stijgende wig die is ontstaan de laatste weken. Op dit moment is er nog steeds sprake van een long trend, de Dax beweegt immers boven de ema's, maar wanneer de koers aan de onderkant uit de wig zakt en door de dalende toppenlijn dan gaan we corrigeren. De zone 12800/12700 is hierbij het kantelpunt en 'entry' voor een short. Targets waar ik me dan op richt zijn 12600 en daaronder 12500/12450, mocht de 12450 ook breken gaan we naar 12250 en 12000.

Echter zolang we binnen de wig bewegen en boven de ema's is de blik nog steeds omhoog gericht, er is immers nog voldoende ruimte omhoog naar de bovenste lijn aankomende week, deze ligt dan in de zone 13320/13350. Breekt de Dax komende week door de weerstand van 13250, dan is het long naar de bovenste lijn van de wig rond 13320/13350, breken we daar ook doorheen ligt het volgende target bij het gap van Februari in de zone 13500/13550.

Dax daggrafiek:

Op de daggrafiek heb ik de lijnen van de kanalen er even uitgehaald omdat het anders wat te onoverzichtelijk begon te worden. De belangrijkste lijnen voor nu zijn die van de stijgende wig uit de weekgrafiek en de dalende wig uit de daggrafiek.

De dag candle van afgelopen vrijdag is een 'doji' waarvan de bovenste steel de weerstand op 13200 heeft getest en de onderste steel de steun op 13000. Uiteindelijk is de koers ergens in het midden gesloten waarmee we weer kunnen concluderen dat kopers en verkopers wederom ongeveer even sterk zijn geweest.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »