Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 09:43

Dax daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 609 en dat is zo'n 2 puntjes lager als de slotstand van gisteren. De opmars van de AEX gaat steeds moeizamer maar van een echte daling is ook zeker nog geen sprake....

De koers heeft gisteren de gehele dag binnen de stijgende wig uit de daggrafiek bewogen, zelfs toen de VS gisteren nieuwe ATH's plaatste, konden zowel de AEX als de Dax future niet mee.

Toch is er een groene candle op de daggrafiek geplaatst waarmee de kopende partijen laten zien dat zij de strijd nog niet helemaal hebben opgegeven, word er vandaag wederom een winst geboekt, dan word de candle technisch gezien bevestigd als bodem.

Echter kunnen we pas van een echte bodem spreken als ook de wig aan de bovenkant word uitgebroken, pas dan is het ''gevaar'' voor een daling geweken. Tot die tijd zullen we ook rekening moeten houden met een uitbraak aan de onderkant van de wig, dit is namelijk gebruikelijk bij dit patroon.

De onderkant van de wig vinden we vandaag op 609/608, sluit de index hier vandaag onder, dan word de wig afgerond als omkeerpatroon. Bij een opwaartse doorbraak van 615 trekken de kopende partijen aan het langste eind en word de wig onbruikbaar.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl