Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 09:33

Dax daggrafiek:

Goedemorgen, de Dax future staat op dit moment op een stand van 13175 en dat is zo'n 65 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag. De Dax is afgelopen week uit de range gezakt en staat nu voor de keuze corrigeren, of terug breken....

De dag candle van afgelopen vrijdag is een flinke rode waarmee er een einde is gekomen van een lange tijd van consolideren. De Dax heeft de keuze gemaakt om de range 13435/13200 aan de onderkant te verlaten en dat betekent hoogstwaarschijnlijk een daling voor op zijn minst een hogere bodem. 

Afgelopen vrijdag is de index al laag geweest tot net boven de 13000 waarbij de ema50 uiteindelijk voor steun heeft gezorgd. Of deze ''dip'' al voldoende was voor een extra aanloopje dat lijkt me erg onwaarschijnlijk, zeker gezien het feit dat Duitsland bijna volledig in lockdown is gegaan iets wat men daar nog niet eerder heeft gehad.

Ik verwacht dan ook dat zolang de Dax onder 13200 beweegt, de kansen met name aan de short kant gezocht moeten worden. De eerste steun ligt rond 13120 waar we de onderste bollinger bands vinden, zakt de Dax daar doorheen, dan gaat het luik open naar de zone 13000/12950 en daaronder naar 12880/12850.

Bij een opwaartse doorbraak en dagslot boven 13200 hebben de kopende partijen de regie weer in handen en verwacht ik opnieuw een poging om de 13435 uit te nemen.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl