Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 09:38

Dax daggrafiek:

Goedemorgen, de Dax future staat op dit moment op een stand van 13445 en dat is bija 200 punten lager als de slotstand van afgelopen vrijdag. De future is afgelopen nacht helemaal teruggezakt naar de bovenkant van de uitgenomen range...

Ook de Dax is net als alle futures wereldwijd gezakt op het nieuws dat er een nieuwe variant van het coronavirus ronddwaalt in het VK. De komende dagen zal duidelijk moeten worden wat voor impact deze nieuwe variant gaat hebben op onze bevolking en natuurlijk de economie.

Als we naar de daggrafiek kijken, dan zien we dat de Dax afgelopen vrijdag al een potentiële top candle heeft geplaatst, het is een rode 'doji' welke is geplaatst tegen het 123,6% fibo op 13700. De huidige dag candle is vooralsnog een rode en als dat vandaag zo blijft dan staat er een top in de daggrafiek. Toch hoeft dit nog niet meteen een correctie te betekenen, weet de Dax namelijk stand te houden boven 13435 dan verwacht ik dat we in een range van 13700/13435 gaan bewegen. 

Komt er wel een doorbraak van 13435, dan is het short naar de middellijn van de banden zo rond 13350 en daaronder de onderkant van de oude range in de zone 13280/13200. Loopt de Dax in de loop van de dag weer op en sluit de index boven 13550, dan staat er een potentiële bodem in de daggrafiek en was deze dip slechts een terugtest van de oude weerstand.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl