Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 10:15

Dax daggrafiek:

Goedemorgen de Dax future staat op dit moment op een stand van 15285 en dat is zo'n 30 punten hoger als de slotstand van gisteren. Vandaag vind de expiratie plaats, zal er daarna dan eindelijk een keer een uitbraak plaatsvinden??

Het jaar 2021 is pas een kwartaal oud, maar vooralsnog is het voor mij persoonlijk het saaiste handelsjaar tot nu toe. Beurzen gaan een stuk omhoog, consolideren vervolgens weken en gaan dan vaak buiten de reguliere handelsuren weer omhoog. Met name de consolidatiefases die erg lang duren zijn saai en lastig om te analyseren, omdat de volumes daarin zo laag zijn dat het vaak valse en/of halve uitbraken veroorzaakt. Kortom, geef mij af en toe maar een stevige correctie, dan gebeurt er tenminste iets. ;)

De dag candle van gisteren is een groene waarvan de body zijn voorganger volledig overruled en daarmee is het een Bullisch Engulfing. Dit betekent dat de Bearisch Engulfing van afgelopen woensdag niet bevestigd als toppatroon, maar zoals ik de afgelopen maanden al vaker heb aangegeven hebben top en/of bodem candle's binnen een neutrale range nauwelijks tot geen betekenis meer.

Volgt er vandaag wederom een stijging en worden daarbij zowel de bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal als de top rond 15370 uitgenomen, dan word de candle als bodem bevestigd en kunnen we komende week verder omhoog naar het 123,6% fibo rond 15600 en daarboven naar 15750/15800. Mocht dit niet het geval zijn dan blijven we binnen de range 15150/15370.